کلینیک زیبایی نچرال بیوتی

کلینیک زیبایی نچرال بیوتی

کلینیک زیبایی پوست و مو نچرال بیوتی
کلینیک زیبایی نچرال بیوتی

کلینیک زیبایی نچرال بیوتی

کلینیک زیبایی پوست و مو نچرال بیوتی

روش مراقبت از پوست های چرب

روش مراقبت از پوست های چرب


پوست های چرب

پوست دارا ی غدد چربی (سباسه ) است که با ترشح خود پوست را چرب نگه می دارند.این چربی برای حفظ سلامت پوست و حفاظت پوست در برابر عوامل محیطی ضروری است . مشکل زمانی ایجاد می شود که ترشح غدد چربی بیش از حد ضروری باشد . پوست از بدن در برابر عوامل خارجی محافظت میکند و از آن مهم تر اگر پوست وجود نداشته باشد یا ظریف باشد بدن زیبایی اش را از دست میدهد و چه زیبا که خداوند انسان را به چنین حکمتی آفریده است.زمانی که پوست یک نفر چرب میشود دیگر فرد آرام و قرار ندارد و دلیلش هم این است که پوست چرب بصورت وسواس به جان انسان می افتد.در تقسیم‌بندی پوست‌ها آنها را به خشک، معمولی و چرب تقسیم می‌کنیم؛ البته پوست‌های مختلط هم وجود دارد. در این حالت ممکن است پوست صورت فرد چرب باشد اما پوست بدنش خشک باشد یا حتی در خود صورت ممکن است نقاطی از آن چرب و نقاطی خشک باشد. به‌ عبارتی پوست می‌ تواند در نقاط مختلف بدن از نظر درجه چربی و خشکی متفاوت باشد. آنها که پوست صورت چربی دارند، قسمت مرکزی صورت‌ شان یعنی ناحیه بین دو ابرو، بینی یا اطراف دهان ‌شان به نسبت قسمت‌های بیرونی صورت‌ شان، چرب ‌تر است همانطور که هر پوستی مراقبت های خاص خودش را دارد پوست چرب نیز باید ها و نباید هایی دارد که در صورت رعایت آنها پوستی بسیار خوب خواهید داشت. پوست اغلب چرب است. صورت زیاد جوش می زند .گرد و غبار و آلودگی بیشتری را به خود جذب می کند. غـدد چـربـی بـیـش از حـد فـعـال میباشند به همین خاطر منافذ پوست در معرض انسداد است.

 علل چربی پوست چیست ؟

ژنتیک برخی افراد بطور ارثی پوست چربتری دارند . وضعیت هورمونی تغییرات سطوح هورمونی درزمان بلوغ می تواند موجب چربتر شدن پوست شود.در حوالی زمان قاعدگی و زمان یائسگی ممکن است پوست چربتر شود.تغذیه مصرف غذاهای پرچرب وفست فودها در برخی افراد می تواند چربی پوست را افزایش دهد داروها مصرف برخی داروها از جمله استروئیدهای انابولیک و برخی قرص های ضد بار داری می تواند پوست را چربتر کند .

سن ؛ با افزایش سن چربی پوست کمتر می شود . بطوریکه افراد مسن پوست خشکتری به نسبت جوانها دارند .ترکیبات موضعی مصرف مداوم فراورده های آرایشی پرچرب می تواند موجب چربی پوست ومشکلات بعدی گردد .

نقش هورمون‌ های مردانه : در میان هورمون‌هایی که نقش خاصی در چرب شدن پوست دارند باید به آندروژن یا همان هورمون مردانه اشاره کرد. در واقع باید گفت ذات دسته‌ بندی چرب یا خشک بودن پوست از دوره بلوغ به بعد مشخص و تثبیت می‌شود. یعنی زمانی‌ که هورمون‌های مردانه شروع به فعالیت می‌کنند. هنگامی‌ که صفات ثانویه جنسی بروز می‌کنند، هورمون‌های مردانه فعال شده و باعث چربی پوست می‌شوند که هم در خانم‌ها و هم آقایان وجود دارد و بعد از بلوغ این صفت پوستی با افراد می‌ماند.

ایا شست وشوی زیاد پوست چرب را تمیز میکند ؟

از شواهد امر کاملاً می‌توان فهمید که پوست‌های چرب نیاز به شست‌وشوی بیشتری نسبت به سایر انواع پوست دارند تا بتوانند منافذ غدد چربی را بازبگذارند که چربی‌ها بیرون آمده و منجر به انسداد منافذ نشود. زیرا بسته شدن این منافذ یعنی تجمع چربی زیر پوست که منجر به بروز جوش‌های زیرپوستی و بعد هم جوش‌های قرمز و التهابی می‌شود. البته به این معنی نیست که این افراد باید روزی ۵، ۶ بار پوست صورت‌شان را بشویند زیرا شستن بیش از حد هم مکانیزمی ‌جبرانی ایجاد می‌کند که باعث می‌شود ترشح چربی صورت بیشتر شود. شستن صورت باید در حد متعادل باشد و افراطی و تفریطی نباشد. روزی دو یا نهایت سه بار شست‌وشو کافی است.

از پوست چرب چگونه مراقبت کنیم ؟

ایا محصول فاقد چربی هم موجود است ؟

محصولاتی که به عنوان فاقد چربی (Oil Free) ) عرضه می‌شوند، هیچ ‌وقت صد درصد فاقد چربی نیستند و بهتر است آنها را با عنوان حاوی چربی کنترل‌ شده عرضه کنند؛ زیرا همین محصولات هم مقداری چربی دارند. برای مثال یک ضدآفتاب فاقد چربی هم حدود ١٣ تا ١۴درصد چربی دارد. البته چربی ترکیبی در آنها کومدوژنیک یا آکنه‌ ژنیک نیستند.

نکته‌های مراقبتی پوست‌های چرب
  • از ضدآفتاب با چربی کنترل‌شده استفاده کنید.
  • مصرف ویتامین‌های گروه B را در رژیم غذایی‌تان جای بدهید.
  • سبزیجات و میوه‌ها را بیشتر مصرف کنید.
  • از لبنیات کم‌چرب غافل نشوید؛ زیرا مصرف لبنیات کم‌چرب در ترشح سبوم نقش قابل‌توجهی دارند.
  • اگرچه گفتیم رابطه مستقیمی ‌بین غذاهای چرب و چربی پوست وجود ندارد اما باید مصرف این نوع غذاها و سرخ‌کردنی‌ها را قطع یا خیلی محدود کنند. این مواد غذایی در درازمدت فرد را چاق می‌‌کنند. به‌عبارتی بافت چربی در بدن افراد چاق بیشتر است که منبعی برای تولید آندروژن می‌شود. در آن زمان هورمون‌های مردانه باعث ترشح سبوم می‌شود.
  • مصرف نوشابه‌های گازدار و قندی را ترک کنید.
  • سیگار نکشید زیرا سیگار عامل ترشح کورتون از بدن است و می‌تواند تأثیرات منفی در ترشح چربی داشته باشد.
  • شیرینی‌جات، تنقلات و فست‌فود را خیلی کم و محدو مصرف کنید.
  • خواب و استراحت کافی داشته باشید. خواب نقش مهمی ‌در تعادل هورمون‌های بدن دارد. اگر فرد خواب خوبی نداشته باشد، شکل ترشح کورتون از بدن وی غیرطبیعی و بیش از حد می‌شود. به طور طبیعی ترشح کورتون صبح‌ها در بدن ما وجود دارد که نیازی حتمی ‌است اما در افرادی که خواب کافی و خوبی ندارند و می‌تواند عامل ترشح غیرطبیعی کورتون شود که مشکلات پوستی را به دنبال دارد.
  • از محصولات آرایشی و بهداشتی مخصوص پوست‌ خودتان استفاده کنید.

انواع پوست :

در قدم اول پوست خود را بشناسید , در این صورت به راحتی میتوانید از پوست خود محافظت کنید .

  • پوست خشک، زبر و زمخت است.
  • پوست چرب، براق و روغنی است و منافذ بزرگی دارد.
  • پوست ترکیبی ، در برخی نقاط ( گونه ها) خشک و در بقیه نقاط ( پیشانی،بینی و چانه ) چرب است.
  • پوست حساس پس از استفاده کردن لوازم آرایش یا فرآورده های دیگر ممکن است سوزش، سوختگی یا خارش داشته باشد.
  • پوست معمولی ،یکدست، صاف و در برابر حساسیت مقاوم است.

باورهای اشتباه قدیمی‌ در مورد پوست چرب :

در مورد پوست‌های چرب باورهایی وجود دارند که اثبات‌ شده نیستند و نمی‌ توان آنها را مستند دانست, که می‌گوید پوست‌های چرب دیرتر چروک می‌شوند و پیرشدنی نیستند ولی به همان اندازه مراقبت از آنها سخت است. البته هنوز این مسأله از نظر علمی تأیید نشده است و نمی‌توان گفت واقعاً پروسه پیری پوست در افرادی با پوست چرب به تعویق می‌افتد. باور دیگری هم که درباره پوست‌های چرب وجود دارد ، دلیل چربی آنها را غذاهای چرب، سرخ ‌کردنی‌ها و شیرینی‌ جات می ‌داند. اما در واقع این هورمون های خاص بدن شماست که جنس پوستتان را تعیین می‌کند.

 

روش مراقبت از پوست های چرب

ادامه مطلب

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.