جوش را می توان به طور طبیعی با ترکیبات مختلفی که خاصیت آنتی باکتریال یا ضد التهاب دارند از بین برد، اما جای جوش کمی سرسخت تر از آن است که به این سادگی ها از بین برود. هر چند، همانطور که گفته می شود ، هیچ چیز غیر ممکن است. شاید کمی وقت ببرد اما با تلاش مداوم و استفاده ازمواد طبیعی روشن کننده پوست همچنین کرم های مختلف می توان جای جوش را نیز از بین برد.
در این مرحله ۵ مادهی غذایی که خوردن آنها جوش صورت را افزایش میدهد، به شما معرفی میکنیم تا با اجتناب از مصرف این مواد غذایی برای یک هفته، متوجه تغییرات چشمگیری در بهبود جوشهای صورت تان شوید.
مطالعهای که در سال ۲۰۱۰ انجام شد، نشان داد بین شیر و جوش صورت ارتباط مستقیمی وجود دارد. محققان هنوز به درستی به علت این ارتباط پی نبردهاند، اما نظریاتی در این مورد وجود دارد که نشان میدهد شیر گاو، قندخون را افزایش میدهد. این امر میتواند التهابات پوستی را افزایش دهد که این خود منجر به جوش صورت میشود. از طرفی شیر گاو، سطح انسولین خون را بالا میبرد که باعث چربی پوست (سبوم) میشود. بسیاری از شیرهایی که در بازار وجود دارند از گاوهای باردار دوشیده شدهاند، بنابراین شامل هورمونهایی هستند که میتواند محرک تولید «سبوم» باشد. از طرفی چون شیر دارای هورمون رشد است، میتواند باعث رشد بیش از حد سلولهای پوست شده و بهطور بالقوه باعث مسدودشدن منافذ پوست شود. در سال ۲۰۰۵، پژوهشگران مطالعهی موردی در همین زمینه انجام دادند که نشان داد: شرکت کنندگان نوجوانی که شیر بیشتری نوشیده بودند، جوشهای بیشتری نسبت به نوجوانانی که شیر کم تری نوشیده بودند یا اصلا شیر ننوشیده بودند، داشتند.
ممکن است با خودتان فکر کنید که شکر چه ارتباطی میتواند با جوش صورت داشته باشد، اما پژوهشگران به تازگی به این نتیجه رسیدهاند که ممکن است واقعا ارتباطی بین جوش صورت و خوردن شکر وجود داشته باشد. البته این بدان معنا نیست که به ازای خوردن یک شیرینی کوچک حتما پوستتان یک جوش خواهد زد، اما به هرحال با پرهیز از خوردن شکر، حتما احتمال جوشزدن پوست صورت کم تر خواهد بود.
غذاهایی که دارای قند زیادی هستند، در بدن به سرعت شکسته شده و تجزیه میشوند. این اتفاق ترشح انسولین را تحریک کرده و سطح قندخون را به سرعت افزایش میدهد. این رویداد موجب نوسانات هورمونی و التهاب در بدن میشود و بدن با جوشزدن نسبت به این مسئله عکسالعمل نشان میدهد. همانطور که حتما خودتان متوجه شدهاید، دربارهی مواد غذایی مثل: نان سفید، غلات صبحانهی تصفیه یا فرآوری شده، برنج سفید، چوب شور، چیپس سیب زمینی، کلوچه و کیک صحبت میکنیم، پس ساده ترین راه حل این است که این مواد غذایی را با مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین مثل سبزیجات، غلات سبوسدار، سیبزمینی شیرین و بسیاری از میوهها جایگزین کنید.
تقریبا به همهی همان دلایلی که برای مواد غذایی شیرین گفتیم، نوسانات هورمونی، التهابات و بالارفتن سطح قندخون، اگر تلاش میکنید پوست روشن و شفافی داشته باشید، باید خوردن تنقلات و مواد غذایی بیفایده برای بدن را متوقف کنید.
غذاهای چرب به خصوص فستفودها که به طور معمول حاوی چربیهای مضر هستند، به سرعت بدن را دچار التهاب کرده و پوست صورت با جوش زدن نسبت به این التهابات عکسالعمل نشان میدهد. میزان این التهابات میتواند آنقدر جدی باشد که حتی حملات آسم در دوران کودکی را هم تشدید کند. پس اگر در مسیر رفتن به یک فستفود هستید، عزم تان را جزم کنید و فقط یک سالاد سفارش دهید.
دربارهی ارتباط بین خوردن شکلات و جوش صورت نظریات متعددی وجود دارد. عجیب نیست که همیشه یکی از تذکرات مادران به فرزندان این است: «آنقدر شکلات نخور، جوش میزنی». مطالعهای که در سال ۲۰۱۳ در هلند صورت گرفت، نشان داد: شکلات تغییراتی را در بدن ایجاد میکند که منجر به جوشزدن پوست صورت میشود. دانشمندان برای اثبات این نظریه تحقیقات میدانی انجام دادند که طی آن، خون هفت نفر سالم را قبل و بعد از خوردن حدود ۵۰ گرم شکلات، در مدت ۴ شبانهروز و البته در هر روز بهطور جداگانه آزمایش کردند. پس از آن دانشمندان سلولهای خونی را در معرض باکتریای به نام «Propionibacterium acnes» قرار دادند. این باکتری موجب رشد منافذ پوست هنگام تشکیل جوش شده، همچنین سلولهای خونی در معرض باکتری به نام ( Staphylococcus aureus ) قرار گرفت که این باکتری میتواند موجب تشدید جوشزدن پوست میشود.دانشمندان پس از این مطالعه به این نتیجه رسیدند که پس از خوردن شکلات، سلولهای خونی درگیر، «اینترلوکین ب۱» بیشتری تولید میکنند که التهاب را تشدید میکند. خوردن شکلات همچنین تولید یکی دیگر از عوامل مربوط به سیستم ایمنی بدن به نام «اینترلوکین ۱۰» که در مواجهه با ( Propionibacterium acnes ) وارد عمل میشود را تشدید میکند. این ماده میکروارگانیسم دفاعی بدن را کاهش میدهد، بنابراین در صورتی که سطح آن افزایش یابد، اجازه میدهد که باکتریها، خون را آلودهتر کنند.بنابراین شکلات میتواند التهاب را افزایش دهد و عفونتهای باکتریایی را تشدید کرده و شرایط جوشهای صورت را بدتر کند. البته باید خاطرنشان کنیم: مطالعهای که در این مورد انجام شده، بسیار محدود بوده؛ درواقع، برای اطمینان به تحقیقات بیشتری نیازمندیم. باید به این نکته نیز اشاره کنیم که شکلات تلخ، آنتی اکسیدان هایی دارد که برای سلامتی مفید هستند، بنابراین درصورتیکه به میزان مصرف این مادهی خوراکی توجه شود، میتواند مفید باشد و پوست شما را دچار مشکل نکند. از طرفی برای آنکه بفهمید وضعیت جوشهای صورتتان چقدر به خوردن شکلات وابسته است، میتوانید یک هفته از خوردن آن صرفنظر کنید تا بینید چه تغییراتی را مشاهده خواهید کرد.
پیش از آنکه به فکر از بین بردن جای جوش روی صورت بیفتید نیاز است این را به یاد داشته باشید، مواردی هستند که باید برای جلوگیری از شکل گرفتن یا عمیق شدن جای جوش رعایت کنید. این قدم اول است، بهتر است از بوجود آمدن جای جوش جلوگیری کنید تا اینکه بخواهید بعد از لک شدن پوست، هفته ها برای ازبین بردن جای جوش روی صورت تلاش کنید. این را بدانید هر بار که صورتتان جوش میزند تا اشتباهی مرتکب نشوید این جوش تبدیل به یک لک روی پوست نخواهد شد.
معروف است که سروکلهی جوشها وقتی پیدا میشود که قرار است به مهمانی بروید یا سر یک قرار مهم حاضر شوید. نظری دربارهی همزمانی این اتفاقات با هم نداریم، اما اگر میخواهید با روشهای درمان جوش صورت آشنا شوید، با این مقاله همراه باشید و البته با کمی تحمل، یکی از غیرقابل مقاومت ترین کارها یعنی فشار دادن جوش را فعلا به تعویق بیندازید.